070050502

За потребителя

За купувача

Какви автомобили са публикувани в нашата платформа?

Всички автомобили в нашия сайт са предоставени от автокъщи и частни лица. В сайта се допускат само леки автомобили в движение и в добро състояние. Не се допускат автомобили на части и катастрофирали автомобили.

Как се определят цените в Autoauction.bg?

Всички автомобили в нашия сайт са с начална цена от 60% до 88% от цената на продавача и начислен комисион за аукционната къща от 4,2% до 8%.

Как мога да участвам в аукцион?

За да участвате в аукцион, трябва да заявите своето участие като внесете такса (за участие и обработка на документи) в размер oт 0,8% до 1,7% от цената на продавача.

Само след като заявите участие за даден автомобил, ще виждате достигната му цена до момента. Таксата може да бъде преведена чрез ePay или Easypay. След успешно извършване на транзакцията, тя ще бъде видима във вашия профил и вече ще можете да наддавате за избрания от вас автомобил.

Кога се провежда аукционът?

За участие в търговете се допускат автомобили достигнали минимум 3 заявени участници (отразени в статуса на всеки автомобил в проценти). Веднъж достигнали минимума, започва обратно 24-часово отброяване, през което време потребителите ще имат възможност да променят своята наддавателна сума многократно, но стъпката за наддаване не трябва да бъде по-малка от 100,00 лева и по-голяма от 5% от достигнатата цена. Няма ограничения на заявките за участие.

Кога мога да огледам избрания автомобил?

Автомобилите могат да бъдат оглеждани преди и след търга.

Ако се откажете от закупуването на автомобила, или не сте придобили собствеността от продавача в рамките на 10 календарни дни, вашето място на победител ще заеме втория или третия поред потребител.

Ако аз спечеля аукциона?

Ако спечелите търг, ще бъдете уведомен от екипа на „Autoauction“. Името ви ще бъде публикувано публично във Facebook страницата на „Autoauction“ единствено след ваше съгласие.

Регистрацията и нотариалните такси ще бъдат поети от вас, в качеството ви на нов собственик. Вие трябва да заплатите на продавача сумата, която сте предложили в аукциона, а остатъчната сума (разликата) ще бъде преведена по сметка на продавача от наша страна.

Ако аукционът не се проведе или автомобилът бъде преждевременно продаден?

В случаите, в които автомобил бъде продаден преждевременно или търг не се проведе в рамките на 45 дни, сумата от вашата такса (заявка) ще бъде автоматично възвърната във вашия акаунт и вие ще можете да я използвате, за да участвате в друг аукцион.

Как Autoauction.bg контролира нереалните наддавания?

При фалшиви и нереални наддавания, конкретните потребители ще попаднат в черен списък. Това прави невъзможно повторното участие в търг на потребител със същото име и телефонен номер.

Какво се случва ако двама участника предложат една и съща сума?

При участници с еднакви наддавателни предложения, за победител се признава първият направил най-високото наддавателно предложение.

За продавача

Как мога да публикувам обява?

След регистрация и въвеждане на необходимите данни за вас, ще можете да публикувате безплатна обява за автомобил и без ограничение в броя на автомибилите. Препоръка: Не публикувайте един и същ автомобил в различни аукциони, различна цена, защото възможността да съберете нужния борй участници намалява.

Каква сума ще получа при продажба на автомобила си?

За потребителите, които искат да публикуват обяви, е важно да знаят, че ще получат точната сума, която са написали в обявата си. Не е необходимо завишаване на стойността с цел възможност за коментар на цената. Затова нашият съвет към вас е да обявите своя автомобил на възможно най- конкурентна цена, за да си гарантирате бърза и сигурна продажба, тъй като цените в сайта са фиксирани и не могат да бъдат коригирани до изтичане на аукциона (45 дни).

Какво се случва, ако междувременно продам автомобила си?

Ако по време на търга, междувременно сте продали автомобила си и сте пропуснали да ни уведомите, ние от своя страна ще върнем събраните такси в сметките на потребителите в техните профили на платформата.

Как се категоризират аукционите в сайта?

С цел да постигнем по-добри цени на аукционите, екипът на AutoAuction ще категоризира автомобилите в две направления (Отлична цена) и (Завишена цена).

Каква сума ще получа накрая?

Остатъчната сума се превежда по сметка на продавача от аукционната къща, а другата част се предоставя от купувача.

Как ще получа остатъчната стойност на автомобила?

За да преведем остатъчната сума от аукциона към вас, трябва да генерираме договор между вас в качеството ви на ПРОДАВАЧ и Бест Аукцион. За тази цел, ще използваме данните, които сте предоставили при добавяне на аукциона в нашата платформа.

А вие от своя страна след като се уверите че купувача ще закупи автомобила ви, активирате бутона (завърши сделката) от меню Моите обяви, и с бутона (продължи) преминавате в режим за генериране на договор, след което "Бест Аукцион" превежда сумата във вашата сметка или EasyPay, в зависимост как сте избрали да получите остатъчната сума.

Ако автомобилите ви имат ДДС?

Ако автомобилите ви имат ДДС, моля запишете цената им с начислено ДДС.